تبیان، دستیار زندگی

اقتصاد دانش بنیان با حذف بودجه دولتی محقق

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت تحقق اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان گفت: این امر با پول دولتی محقق نمی شود و باید آن را با تغییر فرهنگ و اقتصاد جامعه جابیاندازیم...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
هفته پژوهش

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت تحقق اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان گفت: این امر با پول دولتی محقق نمی شود و باید آن را با تغییر فرهنگ و اقتصاد جامعه جابیاندازیم.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سورنا ستاری روز چهارشنبه در آیین گشایش هیجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار اظهار کرد: اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان را باید در کشور ایجاد کنیم و این زیست بوم فضایی است که صندوق های خطرپذیر، استارتاپ ها و شرکت های اطراف دانشگاه ها همه در آن حضور دارند. 
وی ادامه داد: این زیست بوم باید یک فرهنگ عمومی شود و همه نهادها و دستگاه ها باید در یک صف ایستاده و آن را تشکیل دهیم.
ستاری با اشاره به آمار دانشجویان پیش از انقلاب و اکنون گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی 170 هزار دانشجو داشتیم که صدهزار نفر از آنان در خارج از کشور و 50 هزار نفر در آمریکا تحصیل می کردند. امروز چهار میلیون و 700 هزار دانشجو داریم و 12 هزار نفر در خارج از کشور تحصیل می کنند.
وی تصریح کرد: اما چرا افزایش تعداد دانشجویان به افزایش و بهبود آمارها در تولید ناخالص داخلی منجر نشده است درحالی که در همه کشورها افزایش شمار تحصیل کنندگان موجب ثروت آفرینی است.
ستاری در دومین روز از هفته پژوهش به تلاش کشورهای مختلف برای ایجاد مراکز صنعتی و تولید ثروت اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشورها در این زمینه فعال شده و سرمایه گذاری کرده اند اما موفق نبودند زیرا اقتصاد دانش بنیان یک اکوسیستم است که باید ایجاد شود.
وی هم چنین با انتقاد از آمارهای نادرست از دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: بسیاری از این آمارها واقعی نیست اما حساسیت جامعه نسبت به مهاجرت فرزندان خود خوب است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به موفقیت برخی استارتاپ ها گفت: امروز استارتاپ های فعال در حوزه خدمات هفته ای 10 درصد افزایش سود دارند و این امر باید به حوزه فناوری نیز سرایت کند. در این صورت است که افزایش تعداد دانشجویان و تحصیل کرده های کشور روی درآمد تاثیر می گذارد و دیگر نفت و گاز به عنوان تنها دارایی کشور توجه نمی شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هنوز با این اکوسیستم فاصله داریم و باید برای تحقق آن تلاش کنیم.
هفته پژوهش از 21 تا 27 آذر با شعار پژوهش تقاضامحور و تجاری سازی فناوری؛ زیربنای تولید و اشتغال همراه با برپایی هیجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار برگزار می شود.
روزهای این هفته با عناوین روز پژوهش، فناوری، دانش آموز و مدرسه، پژوهش، فناوری و صنعت، پژوهش فناوری ایده و خلاقیت، پژوهش، فناوری اقتصاد مقاومتی، پژوهش، فناوری و سرمایه ملی، پژوهش فناوری، مهارت و کارآفرینی و پژوهش فناوری، حوزه و دانشگاه نام گذاری شده اند.

منبع: ایرنا