تبیان، دستیار زندگی
امروزه از کابل های مختلفی در شبکه ها استفاده می گردد .نوع و سیستم کابل کشی استفاده شده در یک شبکه بسیار حائز اهمیت است ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کابل شبکه

کابل شبکه

دانش پژوهان گرامی در این جا قصد داریم شما را با ابزاری به نام کابل شبکه آشنا نماییم.

امروزه از کابل های مختلفی در شبکه ها استفاده می گردد .نوع و  سیستم کابل کشی استفاده شده در یک شبکه بسیار حائز اهمیت است . در صورتی که قصد داشتن شبکه ای را داریم که دارای حداقل مشکلات باشد و بتواند با استفاده مفید از پهنای باند به درستی خدمات خود را در اختیار کاربران قرار دهد ، می بایست از یک سیستم کابلینگ مناسب ، استفاده گردد . در زمان طراحی یک شبکه می بایست با رعایت مجموعه قوانین موجود در خصوص سیستم کابلینگ، شبکه ای با حداقل مشکلات را طراحی نمود .با این که استفاده از شبکه های بدون کابل نیز در ابعاد وسیعی گسترش یافته است ، ولی هنوز بیش از 95 درصد سازمان ها و موسسات از سیستم های شبکه ای مبتنی بر کابل، استفاده می نمایند .

هر کابل به هم تابیده از هشت سیم تشکیل شده که برای کاهش تاثیرات نویز بر روی آن ها به صورت دو به دو به هم تابیده شده اند. رنگ سیم های کابل به صورت زیر است:

سفید سبزسبز – سفید نارنجی – نارنجی – سفید آبیآبی – سفید قهوه ایقهوه ای

دسته بندی کابل های شبکه براساس فرکانس

از آنجایی که میزان فرکانس قابل پشتیبانی در انواع کابل شبکه متفاوت است، حجم اطلاعات قابل انتقال نیز متفاوت خواهد بود. برای طبقه بندی کابل های شبکه براساس فرکانس از دسته ها یا Catagoryها استفاده می شود که در فرم همگانی آن ها را با CAT می شناسند.

CAT-3: این کابل حداکثر از فرکانس 10 مگاهرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال تا 10Mbps را برای آن فراهم می آورد. امروزه با توجه به محدودیت زیاد حجم قابل انتقال توسط این کابل استفاده از آن منسوخ شده است.

CAT-5: این کابل حداکثر از فرکانس 100مگا هرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات تا 100Mbps را برای آن فراهم می کند.

CAT-6: در ابتدا فرکانس قابل پشتیبانی این کابل ها تا 250مگا هرتز بود اما با معرفی زیر مجموعه های جدید این کابل ها با عنوان CAT-6e و CAT-6a، امکان پشتیبانی از حداکثر فرکانس انتقال 500 تا 650 مگا هرتز نیز فراهم شد.

CAT-7 : این کابل حداکثر از فرکانس 600مگا هرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات تا 10Gbps را برای آن فراهم می کند.

کابل شبکه

انواع کابل شبکه از نظر نوع محافظ

پوشش یا محافظ نقش مهمی در حفاظت انواع کابل دارد. کابل های شبکه انواع بسیار متفاوتی از نظر نوع محافظ دارند اما رایج ترین آن ها عبارتند از:

کابل UTP (کابل شبکه بدون غلاف محافظ )

کابلSTP (کابل شبکه دارای غلاف محافظ )

کابل S-UTP (کابل شبکه روکش دار بدون غلاف محافظ )

کابلU-FTP (کابل شبکه با فویل محافظ برای سیم ها )

کابل SFTP (کابل شبکه دارای غلاف محافظ و روکش رز ورقی )

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

میخ پرچ (1)

میخ پرچ (2)

شیب سنج