تبیان، دستیار زندگی
هدف این بخش از درس چهارم تفهیم مفهوم تضاد های گروه برای دانش آموزان سال اول دبیرستان می باشد. برای انتقال و تفهیم این مفهوم به دانش آموزان پیشنهاد می شود دبیران از مثال های عینی که دانش آموزان به طور روزمره با آن روبرو هستند استفاده شود. ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تضاد

تعلیمات اجتماعی / اول دبیرستان /درس چهارم، رابطه گروه ها با یکدیگر

صدف

اهداف درس

در این درس دانش آموز باید بتواند:

گروه هایی را که به عنوان فردی از جامعه در آن ها عضویت دارد را بشناسد.

ارزش های خاص و الگوهای عمل این گروه ها را بداند.

تضاد بین ارزش ها و الگوهای عمل گروه ها را درک نماید و بتواند آن را توضیح دهد.

تضاد مفید و مخرب را درک کند و تشخیص دهد.

مدت:

50 دقیقه

وسایل لازم:

گچ و تخته

جهت دانلود برگه کار در کلاس کلیک نمایید.

جهت دانلود برگه کار در منزل کلیک نمایید.

جهت دانلود برگه فعالیت 1 و برگه فعالیت 2 کلیک نمایید.

طرح درس

هدف این بخش از درس چهارم تفهیم مفهوم "تضاد" های گروه برای دانش آموزان سال اول دبیرستان می باشد. برای انتقال و تفهیم این مفهوم به دانش آموزان پیشنهاد می شود دبیران از مثال های عینی که دانش آموزان به طور روزمره با آن روبرو هستند استفاده شود. زیرا قرابت ذهنی با مفاهیم به دانش آموزان در درک آن ها کمک می کند.

تنوع گروه ها و تفاوت ارزش ها

دبیر (برگه کار در کلاس) را بین دانش آموزان توزیع می کند. - توزیع این برگه می تواند به صورت گروهی باشد- سپس از دانش آموزان بخواهد تا برای گروه های مشخص شده در (برگه فعالیت 1) ارزش ها و الگوهای عمل متناظر را با توجه به آموخته های درس قبل از بنویسند. از دانش آموزان بخواهید در گروه های خود پیرامون این ارزش ها و الگوهای عمل بحث نمایند.

ارزش ها و الگوهای عمل هماهنگ و متضاد

برای تفهیم ارزش ها و الگوهای عمل هماهنگ و متضاد از دانش آموزان بخواهید درباره سوالات مطرح شده در بخش 2 (برگه کار در کلاس) با یکدیگر بحث کنند. ( برای هر سوال 3 تا 5 دقیقه ) سوالات مطرح شده در این بخش از کار در کلاس با هدف ایجاد یک موقعیت واقعی در بچه ها و برای درک تضادها در یک موقعیت واقعی مطرح شده است. در این قسمت پس از آنکه وقت کافی در اختیار گروه ها قرار گرفت دبیر با استفاده از نتایج حاصل از گروه ها اقدام به جمع بندی بحث می نماید. در این جمع بندی دبیر باید موارد زیر را از بحث های گروه ها استخراج نماید.

1. شما (دانش آموزان) همزمان می توانید عضو چند گروه باشید. ( مانند گروه دوستی و هم سایه)

2. هر گروه برای خود ارزش ها و الگوهای عمل خاص خود را دارد. ( گروه دوستی صمیمیت و شادی و گروه هم سایه احترام و آرامش)

3. این الگوهای عمل و ارزش ها گاهی هماهنگ اند و گاهی متضاد ( مانند شادی شما توسط صدای بلند موسیقی و ناراحتی همسایه ها از صدای موسیقی شما )

4. برای رفع تضاد مخرب بین گروه ها باید چاره ای اندیشید. ( شادی کردن به طوری که آزاری برای همسایگان نداشته باشد.)

همیشه حدی از تضاد در گروه های جامعه وجود دارد

پس از جمع بندی قسمت 2 دبیر تضاد بین گروه ها را در جامعه تبیین می کند. در جامعه هیچگاه نمی توان حالتی را یافت که در آن همه گروه ها با یکدیگر هماهنگ باشند. بنابراین همیشه حدی از تضاد میان ارزش ها و الگوهای عمل گروه ها وجود دارد.

تضاد مفید و مخرب

تضاد بین گروه ها می تواند مفید باشد و موجب تحول جامعه شود و هم می تواند در جامعه جنگ، درگیری و نابسامانی ایجاد کند. با این توضیح از دانش آموزان بخواهید قسمت 3 کار در کلاس را انجام دهند.

کار در منزل

برای فعالیت بیشتر (برگه فعالیت 1) برای تمرین دانش آموزان در منزل به آن ها داده شود.


مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه: ضیائیان

تنظیم: مریم فروزان کیا