تبیان، دستیار زندگی
ستاره های نوترونی در کنار سیاهچاله ها، متراکم ترین اجرام شناخته شده ای هستند که توسط میدان های گرانشی شدیدی محاصره شده اند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آشنایی با ستاره نوترونی

ستاره‌های نوترونی در کنار سیاهچاله‌ها، متراکم‌ترین اجرام شناخته شده‌‌ای هستند که توسط میدان‌های گرانشی شدیدی محاصره شده‌اند...

آشنایی با ستاره نوترونی

ستاره‌های نوترونی در کنار سیاهچاله‌ها، متراکم‌ترین اجرام شناخته شده‌‌ای هستند که توسط میدان‌های گرانشی شدیدی محاصره شده‌اند که می‌توانند نور را اطراف خود شکسته و جلوه‌ای عجیب به آن ببخشند.

براساس گزارش ساینس الرت،‌ اما ستاره‌های نوترونی به همان اندازه كه فریبنده و جذاب هستند، می‌توانند ترسناك نیز باشند زیرا نیروی جاذبه این ستاره‌ها به اندازه‌ای شدید است كه اگر به آن نزدیك شوید با سرعتی برابر دو سوم سرعت نور شما را به سمت خود خواهد كشاند. با چنین سرعتی می‌توان در یك ثانیه 7.5 بار به دور زمین چرخید.

ستاره‌های نوترونی هسته‌های تخریب شده ستاره‌های بزرگی هستند كه تحت فشار وزن بالای و پس از اتمام سوختشان فروپاشیده و منفجر می‌شوند تا ابرنواخترها شكل گیرند. زمانی كه ستاره‌ای چهار تا هشت برابر خورشید منفجر می‌شود،‌ لایه‌های خارجی آنها متلاشی شده و هسته‌ای كوچك و متراكم از آنها به جا می‌ماند كه فروپاشی در آنها همچنان ادامه دارد. نیروی گرانش به فشرده‌سازی مواد تا اندازه‌ای ادامه می‌دهند كه پروتون‌ها و الكترون‌های موجود در آن با یكدیگر تلفیق شده و نوترون‌ها و در نهایت ستاره نوترونی را ایجاد می‌كنند. این ستاره‌ها می‌توانند 43 هزار بار در دقیقه به دور خود بچرخند.

ستاره‌های نوترونی از متراكم‌ترین مواد موجود در جهان ساخته شده‌اند، یك قاشق چایخوری از مواد تشكیل‌دهنده آنها روی زمین وزنی برابر یك میلیارد تن خواهد داشت و پوسته آنها 10 میلیارد برابر سخت‌تر از فولاد است.

میدان مغناطیسی این ستاره‌ها به شدت قدرتمند است، دانشمندان پیش‌بینی كرده‌اند كه قدرتمند‌ترین آنها می‌توانند در فضای خالی آشفتگی كوانتومی ایجاد كنند، جایی كه مواد به صورت دائم ایجاد شده و دوباره نابود می‌شوند.

مشابه آنچه دانشمندان از تقابل مرگبار انسان با سیاهچاله‌ها پیش‌بینی كرده‌اند،‌ قوانین فیزیك پیش‌بینی می‌كنند كه هر جسمی كه به ستاره‌های نوترونی نزدیك شوند، به آرامی كش آمده به شبیه به رشته‌های اسپاگتی می‌شوند زیرا نیروی جاذبه‌ای 200 میلیارد برابر شدید‌تر از زمین به آنها وارد می‌شود.

با این همه دانشمندان ناسا می‌گویند این تاثیر رشته‌ای تشریحی نادرست از بلایی است كه پس از نزدیك شدن انسان به یك ستاره نوترونی بر سرش خواهد آمد. به گفته موگگا كوپر دانشمند سیاره‌ای در ناسا،‌ گفته می‌شود هرچه به یك ستاره نوترونی نزدیك‌تر شوید، مانند یك رشته اسپاگتی كش خواهید آمد اما واقعیت این است كه اندام‌های انسان تحت فشار شدید جاذبه ستاره از هم دریده خواهد شد.

زمانی كه تنها رشته‌ای باریك از اتم‌ها از انسان باقی بماند نیز درد به پایان نمی‌رسد زیرا با برخورد هر اتم با سطح هسته درحال چرخش ستاره، انفجاری بزرگ از انرژی ایجاد خواهد شد. انرژی آزاد شده از هر برخورد آنچنان شدید است كه می‌تواند مجموع انرژی آزاد شده از تمامی سلاح‌های اتمی در كل جهان را ناچیز جلوه دهد.

مرکز یادگیری سایت تبیان