تبیان، دستیار زندگی
گرایش افراد از اقشار مختلف جامعه به نگهداری حیوانات و پرندگان طی سال های اخیر موضوعی است که همگان به آن اذعان دارند و آمارها هم بیانگر این موضوع است به طور مثال تنها در یکی از درمانگاه های دامپزشکی شهر کرمان طی چند سال اخیر 5 هزار شناسنامه برای حیوانات..
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : نسرین صادقی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بررسی نگهداری از حیوانات خانگی دستاورد تقدیری دوره دوم زهره

بررسی نگهداری از حیوانات خانگی دستاورد تقدیری دوره دوم زهره


یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید.
در این دوره از جشنواره تعداد 185 گروه به عنوان گروه های برتر در بخش های سمینارهای علمی، مسابقات و غرفه های نمایشگاهی به عنوان گروه های برتر برگزیده و معرفی شدند.
 بر آن شدیم تا با معرفی پروژه های گروه های برتر علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم.
  
مقطع: دوره دوم متوسطه
موضوع: بررسی دلایل رغبت و عدم رغبت افراد و ویزگی های روانی آنها در نگهداری از حیوانات خانگی
نام مدرسه: زهره
نام استاد: لعیا پورنعمان
دانش آموزان: زهرا قاضی، دنیز مدد زاده، سارا شهریاری

چکیده:
 گرایش افراد از اقشار مختلف جامعه به نگهداری حیوانات و پرندگان طی سال های اخیر موضوعی است که همگان به آن اذعان دارند و آمارها هم بیانگر این موضوع است به طور مثال تنها در یکی از درمانگاه های دامپزشکی شهر کرمان طی چند سال اخیر 5 هزار شناسنامه برای حیوانات صادر شده است. گرچه علاقه مردم به حیوانات از دیرباز وجود داشته است و بسیاری از مردم به ویژه در روستاها در منازل خود از حیوانات نگهداری می کردند٬ اما با توجه به گسترش زندگی شهری و کوچک شدن خانه ها و به ویژه زندگی آپارتمانی شرایط نگهداری از حیوانات در زمان کنونی با دوران های گذشته بسیار متفاوت است.

در بسیاری از کشورها وجود حیوان خانگی در محیط خانه امری کاملاً عادی است. در کشورما نیز افراد یا خانواده هایی هستند که از حیوانات خانگی نگهداری می کنند. پژوهش ها و مطالب بسیاری در زمینه آثار و پیامدهای نگهداری حیوان خانگی بر وضعیت فیزیکی افراد و همچنین انتقال بیماری ها از حیوان به انسان صورت گرفته است، اما در زمینه پیامدهای نگهداری حیوانات و همچنین بررسی ویژگی های شخصیتی و اجتماعی این افراد مطالعات زیادی انجام نشده است.

نتایج تحقیقات نشان داده است افرادی که از حیوان خانگی مراقبت می کنند راحت تر می توانند با مشکلات عاطفی شدید مثل داغ دیدگی کنار آیند و از سلامت هیجانی بالاتری بر خوردار هستند. از گذشته شنیده‌ایم که حیوانات دوستان بسیار خوب انسان‌ها هستند البته در همه مطالعات رابطه مثبت بین نگهداری از حیوان و سلامت روان به دست نیامده است. در بررسی هایی که به منظور شناسایی ویژگی های شخصیتی افراد دارای حیوان خانگی انجام پذیرفته است، نتایج متفاوتی به دست آمده است. در این مطالعات اکثرا پنج صفت اصلی شخصیت یعنی برون گرایی، سازش پذیری، وظیفه شناسی، ثبات هیجانی و پذیرا بودن نسبت به تجارب مورد بررسی قرار گرفته است.

برون گرایی بیانگر وجود رویکردی پر انرژی به جهان مادی و اجتماعی در فرد می باشد. سازش پذیری نشانگر جهت گیری اجتماعی و جامعه پسند در مقابل نگرش خصمانه نسبت به دیگران می باشد. وظیفه شناسی توصیف کننده قدرت کنترل تکانه ها، به نحوی که جامعه مطلوب می داند و تسهیل کننده رفتار تکلیف محور و هدف محور است. ثبات هیجانی به معنی عدم گرایش به تجربه هیجانات منفی مانند: (احساس اضطراب، نگرانی، غم و تنش) و تمایل ثبات هیجانی و خونسردی می باشد. پژوهش های مختلفی که در ارتباط با حیوانات خانگی انجام گرفته است نشان داده که این حیوانات بر سلامت فیزیکی و روانی و اجتماعی افراد خانواده اثر می گذارند.

همچنین امروزه حیوانات و به خصوص حقوق آن‌ها در جامعه بسیار پررنگ تر از گذشته اند و توجه بسیاری به آن‌ها می‌شود. همینطور حیوانات یاران مهمی برای انسان‌ها هستند به طور از حیوانات برای کمک به افراد نابینا، آموزش به کودکان معلول و یا کمک به پلیس استفاده می‌شود و همه این‌ها تغییرات مثبتی در جامعه و در پذیرش حیوانات در جامعه به‌وجود می‌آورند. 
اما با توجه به سختی، صدا و نجاست بعضی حیوانات باید دید که آیا از ان حیوانات در ساختمان‌ها و خانواده‌ها نیز استقبال می‌شود و یا آیا واقعاً تاثیرات مثبت این حیوانات بیش ‌از سختی و مشکلات آن‌ها است.

برای پاسخ به این سوالات در ادامه به بررسی پیشینه و انواع حیوانات خانگی پرداخته می‌شود و همچینین پرسش‌نامه طراحی شده در میان افراد از مناطق مختلف و سطوح مختلف جامعه انجام خواهد شد.

برای مشاهده مجموعه فایل های ضمیمه اینجا کلیک کنید. 

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه و تنظیم: نسرین صادقی