تبیان، دستیار زندگی
داخل کاربراتور و در کنار مسیر عبور جریان هوا، یک ظرف کوچک سوخت وجود دارد. سوخت به وسیله پمپ سوخت (پمپ بنزین) از باک پمپاژ گردیده و با عبور از چندین فیلتر و صافی، در نهایت وارد این ظرف سوخت می گردد. این ظرف سوخت که به آن پیاله کاربراتور نیز گفته می شود....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پیاله کاربراتور

داخل کاربراتور و در کنار مسیر عبور جریان هوا، یک ظرف کوچک سوخت وجود دارد. سوخت به وسیله پمپ سوخت (پمپ بنزین) از باک پمپاژ گردیده و با عبور از چندین فیلتر و صافی، در نهایت وارد این ظرف سوخت می گردد. این ظرف سوخت که به آن پیاله کاربراتور نیز گفته می شود، توسط لوله ای به ونتوری کاربراتور متصل گردیده است. سوختی که در محل ونتوری کاربراتور بر روی هوا پاشیده می شود، از این پیاله کاربراتور مکش می گردد.

پیاله کاربراتور

اگر سطح سوخت در پیاله کاربراتور، بیش از مقدار مشخصی باشد، باعث پاشش بیش از اندازه ی سوخت گردیده و مخلوط هوا- سوخت بیش از مقدار مورد نیاز غنی می گردد. بطوریکه مصرف سوخت زیاد خواهد شد. برعکس پایین بودن سطح سوخت در پیاله کاربراتور، باعث پاشش کم سوخت و فقیر شدن مخلوط هوا- سوخت می گردد. بنابراین لازم است که سطح سوخت به دقت کنترل گردیده و همواره در حد مشخصی نگه داشته شود. عمل کنترل سطح سوخت توسط یک شناور سوپاپ سوزنی متصل به آن انجام می پذیرد. به طوری که هرگاه سطح سوخت در پیاله کاربراتور پایین بیاید، سوپاپ سوزنی باز شده و اجازه ورود سوخت به داخل آن را صادر می نماید. برعکس در هنگامی که سطح سوخت بیش از حد بالا رفته است، با بستن سوپاپ سوزنی مانع ورود سوخت به داخل پیاله کاربراتور می گردد.توجه داشته باشید که اگر از بالا رفتن سطح سوخت جلوگیری نشود و سطح بنزین پیاله کاربراتور با سوخت پاش هم سطح گردد، باعث می شود که مقداری زیادی سوخت از سوخت پاش خارج گردد و اصطلاحاً فلوت نماید. از سوی دیگر نیز اگر مقدار سوخت خیلی کم باشد، باعث می شود که سرعت شعله احتراق نیز آهسته گردد که همین موضوع می تواند باعث گرم شدن بدنه موتور شود.

پیاله کاربراتور


در داخل کاربراتور و در کنار مسیر عبور جریان هوا، یک ظرف کوچک سوخت وجود دارد. سوخت بوسیله پمپ سوخت (پمپ بنزین) از باک پمپاژ گردیده و با عبور از چندین فیلتر و صافی، در نهایت وارد این ظرف سوخت می گردد. این ظرف سوخت که به آن پیاله کاربراتور نیز گفته می شود، توسط لوله ای به ونتوری کاربراتور متصل گردیده است. سوختی که در محل ونتوری کاربراتور بر روی هوا پاشیده می شود، از این پیاله کاربراتور مکش می گردد.

پیاله کاربراتور

اگر سطح سوخت در پیاله کاربراتور، بیش از مقدار مشخصی باشد، باعث پاشش بیش از اندازه ی سوخت گردیده و مخلوط هوا - سوخت بیش از مقدار مورد نیاز غنی می گردد. به طوری که مصرف سوخت زیاد خواهد شد. برعکس پایین بودن سطح سوخت در پیاله کاربراتور، باعث پاشش کم سوخت و فقیر شدن مخلوط هوا- سوخت می گردد. بنابراین لازم است که سطح سوخت به دقت کنترل گردیده و همواره در حد مشخصی نگه داشته شود. عمل کنترل سطح سوخت توسط یک شناور سوپاپ سوزنی متصل به آن انجام می پذیرد. بطوریکه هرگاه سطح سوخت در پیاله کاربراتور پایین بیاید، سوپاپ سوزنی باز شده و اجازه ورود سوخت به داخل آن را صادر می نماید.

برعکس در هنگامی که سطح سوخت بیش از حد بالا رفته است، با بستن سوپاپ سوزنی مانع ورود سوخت به داخل پیاله کاربراتور می گردد. توجه داشته باشید که اگر از بالا رفتن سطح سوخت جلوگیری نشود و سطح بنزین پیاله کاربراتور با سوخت پاش هم سطح گردد، باعث می شود که مقداری زیادی سوخت از سوخت پاش خارج گردد و اصطلاحاً فلوت نماید. از سوی دیگر نیز اگر مقدار سوخت خیلی کم باشد، باعث می شود که سرعت شعله احتراق نیز آهسته گردد که همین موضوع می تواند باعث گرم شدن بدنه موتور شود.


مرکز یادگیری سایت تبیان