تبیان، دستیار زندگی
هدف از پژوهش حاضر بررسی پلاسبو بود، دانش آموزان در این پژوهش با معرفی شیوه های درمان با داروی مجازی و استفاده از روش های درمانی صوری و تلقینی پرداخته اند....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهدی رحمانی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دارونما (پلاسبو)

دارونما (پلاسبو)

یازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.


نام ایده: دارونما (پلاسبو)
نام ارائه دهنده/دهندگان: عرفان مینویی فر- امین غفاری
زمینه و نوع پروژه: شیمی
درجه سختی: ساده
نام مدرسه: دبستان غیر دولتی سروش هدایت

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی پلاسبو بود، دانش آموزان در این پژوهش با معرفی شیوه های درمان با داروی مجازی و استفاده از روش های درمانی صوری و تلقینی پرداخته اند.

روش

دانش آموزان جهت دستیابی به اهداف پژوهش از شیوه مطالعات میدانی و کتابخانه ای استفاده کردند، آن ها با مطالعه کتب و منابع موجود در مورد پدیده پلاسبو و شیوه های درمان صوری و تلقینی پرداختند.

مقدمه

پلاسبو (به لاتین: Placebo) به معنی «من خوب خواهم شد» به استفاده از روش های درمانی صوری و تلقینی گفته می شود که می تواند با فریب مریض، اثر مثبتی در روند بهبودی وی داشته باشد. اثر درمانی که از به کار بستن چنین روش هایی حاصل می شود را نیز اثر پلاسبو می نامند

پلاسبو به استفاده از روش های درمانی صوری و تلقینی گفته می شود که میتواند با فریب مریض، اثر مثبتی در روند بهبودی وی داشته باشد.اثر درمانی که از به کار بستن چنین روش هایی حاصل می شود را نیز اثر پلاسبو می نامند.

رایج ترین روش ها برای ایجاد اثر پلاسبو استفاده از دارونما (چیزی ظاهراً شبیه به دارو بدون هیچ اثر واقعی) و جراحی های دروغین است.

در روند استفاده از شبه داروها، یک قرص بدون اثر به بیمار داده می شود و به او گفته می شود که با خوردن این قرص حالش بهبود می یابد. البته مریض نباید بفهمد که این قرص، قرص بی اثر است و شما در حال اجرای یک روند شبه دارویی بر روی وی هستید. تجربیات پزشکان نشان داده است که این پدیده روانی تاثیر بسیار بالایی در بهبود بسیاری از بیماران دارد.


اثر پلاسبو در رابط به قدرت ذهن و تاثیر آن بر بدن است. افراد هنگامی که به اصطلاح قرص های بی اثر می خورند تاثیر قرص های واقعی را احساس می کنند. پلاسبو یک ماده یا یک روشی است که به صورت عینی هیچ فعالیت خاصی در بدن بیمار تحت درمان به جا  نمی گذارد اما باعث بهبود حال بیمار می شوند (نه مواردی مانند اختلال هویت جنسیتی و ...).

بر اساس این تعریف می توانیم طیف گسترده ای از مسائل را جزء اثر پلاسبو قرار دهیم. مواد دارویی تجویز شده از طریق هر وسیله ای می تواند به عنوان اثر پلاسبو عمل کند.


مهارت های کسب شده
1. آشنایی دانش آموزان با چگونگی ساخت دارو و انواع آن
2. آشنایی با مراحلی که باید سپری شود تا شخص بتواند یک داروساز شود
3. تقویت مهارت های اجتماعی و برخورد مناسب با دیگران
4. برانگیختن و شکوفا شدن استعدادها و استفاده از آن در کار گروهی
5. افزایش توانایی و اعتماد به نفس در دانش آموزان

بخش پروژه های دانش آموزی سایت تبیان
تهیه:مهدی رحمانی،تنظیم:نیلوفر یاقوتی